Termeni și Condiții

PREVEDERI GENERALE

Vizitarea site-ul www.lumanaricudrag.ro, folosirea lui sau comandarea produselor de pe site implica acceptarea Termenilor și Condițiilor de mai jos, a Politicii de Confidentialitate si a Politicii privind Cookie-urile.

Site-ul www.lumanaricudrag.ro este administrat de societatea S.C. SCENTERS S.R.L., numita in continuare SCENT MOODS (sau “Vanzatorul / Furnizorul”), cu sediul in Str. Busolei, nr. 10, ap.4, sector 2, Bucuresti, România, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu numarul J40/9308/2021, capital social: 200 lei, CUI 44345443, cod TVA achizitii intracomunitare: RO44911739, e-mail:  contact@lumanaricudrag.ro, telefon 0040 727 067 982.

Informatiile prezentate in cadrul www.lumanaricudrag.ro cu privire la produse constituie doar invitatia la incheierea Contractului la Distanta in sensul articolului 2 pct. 7 din OUG nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Acceptarea Termenilor și Condițiilor www.lumanaricudrag.ro este voluntara, dar necesara pentru crearea Contului si/sau in scopul plasarii comenzii de catre Client / Cumparator, reprezentand o formalitate premergatoare incheierii Contractului la Distanta.

Navigarea in www.lumanaricudrag.ro, urmată de Comanda, echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea expresa de catre orice Client / Utilizator a Termenilor și Condițiilor www.lumanaricudrag.ro.

SCENT MOODS isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza, in orice moment, continutul www.lumanaricudrag.ro, precum si Termenii şi Condițiile, fara nicio notificare prealabila. In caz de neintelegeri / divergente intre Furnizor şi Client/Utilizator, se vor aplica Termenii şi Condițiile valabile la momentul plasarii Comenzii de catre Client/Utilizator.

SCENT MOODS pastreaza in totalitate si in mod unilateral dreptul de a adauga, sterge, modifica, folosi toate materialele, datele si informatiile continute la orice moment de site-ul www.lumanaricudrag.ro, cu respectarea prevederilor legale in vigoare si a legislatiei nationale si europene cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

Site-ul www.lumanaricudrag.ro (numit in continuare si ”site” sau ”website”) nu isi asuma nicio garantie, obligatie sau raspundere fata de utilizatorii finali sau fata de terti, cu exceptia obligatiilor prevazute de legislatia in vigoare.

Acesti Termeni si Condiții se aplica pe termen nelimitat, de la prima accesare a site-ului www.lumanaricudrag.ro. Ei pot fi modificati de SCENT MOODS in orice moment, fiind recomandat ca toti utilizatorii sa verifice, la fiecare accesare, versiunea curenta.

Prin accesarea site-ului, utilizatorii se angajeaza sa nu cauzeze daune catre SCENT MOODS sau catre oricare persoana fizica sau juridica. La crearea sau actualizarea unui cont de utilizator inregistrat, utlizatorul final se angajeaza sa introduca si sa mentina datele sale de identificare complete si corecte. Utilizator este orice persoana care acceseaza orice pagina sau resursa din cadrul site-ului www.lumanaricudrag.ro, indiferent daca este sau nu inregistrat ca utilizator pe site.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor / serviciilor disponibile pe www.lumanaricudrag.ro (ex. imagini statice/dinamice/prezentări multimedia, etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate in cadrul www.lumanaricudrag.ro exclusiv cu titlu de prezentare.

In cazul în care plata pretului produselor / serviciilor este efectuata online sau prin transfer bancar, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar ocazionat Clientului/Utilizatorului, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de transfer bancar, de conversie valutara, etc, aplicate de catre banca Clientului/Utilizatorului.

Clientul/Utilizatorul poate interactiona cu Vanzatorul telefonic sau prin intermediul adresei de posta electronică contact@lumanaricudrag.ro.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi, dar fără a se limita la accesarea datelor Clientilor / Utilizatorilor SCENT MOODS, alterarea conținutului platformei www.lumanaricudrag.ro, încercarea de afectare a performantelor serverelor care deservesc platforma www.lumanaricudrag.ro, deturnarea continutului livrarilor produselor catre terți, etc) vor fi pedepsite conform prevederilor legale in vigoare.

DEFINITII SI TERMENI

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni vor avea, daca din context nu rezulta altfel, urmatorul inteles:

SCENT MOODS / VANZATOR / FURNIZOR: societatea S.C. SCENTERS S.R.L, cu sediul in Str. Busolei, nr. 10, sector 2, București, România, înregistrată la Registrul Comerțului București cu numărul J40/9308/2021, CUI 44345443, email: contact@lumanaricudrag.ro

SITE / WEBSITE: domeniul  www.lumanaricudrag.ro

CONTINUT:  toate informațiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;  conținutul oricărui mesaj trimis Utilizatorilor sau Clienților prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
informații legate de produsele, serviciile și/sau tarifele acestora, practicate de către Vânzător pe site sau de către un partener contractual al acestuia, într-o anumită perioadă; date referitoare la Vânzător.

PRODUSE / BUNURI / ARTICOLE – orice produs sau serviciu care urmează a fi furnizate de către Vânzător Clientului

UTILIZATOR – persoana fizică care are sau obține acces la conținutul site-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Vânzător (electronic, telefonic, etc.) sau în baza unui acord de utilizare existent între Vânzător și acesta, respectiv prin crearea și utilizarea unui cont pe site.

CLIENT / CUMPARATOR – utilizator care efectuează o comandă pe site, prin intermediul unui cont sau folosind opțiunea de ”comandă fără cont”

COMANDA – document electronic, generat ca urmare a accesării site-ului de către un Client, prin care Clientul transmite Vânzătorului intenția de a achiziționa produse de pe site, cu indicarea expresă a acestora, la prețul și în conditiile menționate pe site. Rezervarea unui produs disponibil pe site, fără finalizarea comenzii, nu reprezintă o comandă.

CONT – ansamblul format dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permit unui singur Utilizator accesul la zone restricționate ale site-ului.

FAVORITE – secțiunea din Contul utilizatorului care permite Utilizatorului/Clientului să creeze liste cu produse și servicii pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții. Utilizatorul va beneficia de serviciul de urmărire a produselor și serviciilor adăugate, și va primi comunicări comerciale de la Vânzător legat de produsele adăugate în lista de Favorite, daca Clientul si-a exprimat consimtamatul in acest sens.

COS DE CUMPARATURI – sectiune care permite Utilizatorului/Clientului sa adauge produse sau servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment dat. In cazul in care produsele si serviciile nu sunt achizitionate in momentul adaugarii in Cos, prin efectuarea comenzii, Utilizatorul/Clientul va beneficia de serviciul oferit de către Vanzator de urmarire a produselor si serviciilor, prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia, daca Clientul si-a exprimat consimtamantul in acest sens.

CONTRACT – reprezinta o comanda confirmata si acceptata de către Vanzator.

CONTRACT LA DISTANTA – definitie conform articolului 2 pct. 7 din OUG nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative

CURIER – orice persoana, de drept public sau privat, care presteaza servicii de curierat

COMUNICARI COMERCIALE – orice tip de mesaj/notificare (email/SMS/telefon/push notification/ web notification) care pot conține informații generale sau tematice, informații, oferte sau promoții cu privire la produsele adăugate în coș, a produselor salvate în Lista de Favorite, precum și alte comunicări comerciale precum sondaje de opinie sau promovarea unor servicii și produse noi.

CAMPANII PROMOTIONALE – conditiile particulare de vanzare ale Produselor pe site, reglementate prin regulamente aferente, cu respectarea legislatiei corespunzatoare (i.e. reducerea pretului sau a costurilor de livrare, în limita stocurilor disponibile, etc);

CERINTE TEHNICE – cerinte tehnice minime a caror indeplinire este necesara pentru utilizarea site-ului sau a anumitor produse digitale / electronice / virtuale – PC / laptop / telefon / alt dispozitiv multimedia cu acces la internet, care asigura accesul la posta electronica si la internet.

LEGISLATIE CORESPUNZATOARE Codul Civil din 2009, Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor pe piaţă, Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, Legea nr. 356/2002 privind comerţul electronic, Hotărârea Guvernului nr. 1308/2002 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 356/2002 privind comerţul electronic, Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiilor asociate acestora, Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Prelucrarea datelor personale

SCENT MOODS colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul platformei www.lumanaricudrag.ro conform Politicii privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.

Site-ul www.lumanaricudrag.ro nu retine si nu stocheaza datele de card ale clientilor.

SCENT MOODS nu colecteaza date cu caracter personal fara acordul prealabil al utilizatorilor. Orice utilizator are dreptul de a cere sa aiba acces la toate datele colectate de SCENT MOODS, dreptul de a corecta datele colectate, sau de a “se face uitat”, adica de a cere ca SCENT MOODS sa stearga toate datele stocate.

Pentru a inregistra o cerere sau sesizare privind protectia datelor, colectarea lor, stocarea si utilizarea, puteti contacta SCENT MOODS prin trimiterea unui email la adresa contact@lumanaricudrag.ro

COMUNICARI COMERCIALE

Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale, dupa cum urmeaza:

 1. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicările Comerciale primite de la Vanzator, sau
 2. prin contactarea contact@lumanaricudrag.ro

Nu sunt considerate Comunicari Comerciale, in intelesul Legislatiei corespunzatoare, mesajele primite de catre Client/Utilizator de la Vanzator, prin SMS / Whatsapp sau posta electronica, referitoare la statusul relatiei dintre Vanzator şi Client/Utilizator (i.e. confirmare creare cont, confirmare plasare / finalizare Comanda, notificare livrare Produse, comunicare incidente de securitate, etc).

PROCEDURA DE COMANDA SCENT MOODS

Prin lansarea unei comenzi pe site, pe email sau prin alte mijloace la distanta sunteti de acord cu forma de comunicare prin care SCENT MOODS isi deruleaza operatiunile.

Pentru a comanda produsele / serviciile oferite spre vanzare pe www.lumanaricudrag.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

– identificarea si alegerea produselor / serviciilor, adaugarea lor in Cosul de cumparaturi

– introducerea datelor de identificare, nume, prenume, adresa de email, telefon, locatie, adresa de livrare si de facturare

– Selectarea modalitatii de plata a produselor, respectiv, a taxei de livrare (acolo unde se aplica)

– Finalizarea comenzii

Procesul de comanda online este detaliat aici.

PRETUL FINAL

Pretul final este cel afisat pe site la momentul cumpararii. SCENT MOODS nu percepe clientului la cumpararea produselor / serviciilor nicio taxa suplimentara  fata de pretul produselor afisat pe site, cu exceptia taxelor de livrare, acolo unde ele sunt aplicabile.

SCENTERS S.R.L. nu este platitoare de TVA.

CAMPANII DE PRET / CUPOANE / REDUCERI

SCENT MOODS poate organiza oricand campanii de pret redus pentru toate sau anumite produse din portofoliul sau, poate oferi reduceri de pret pentru anumite modalitati de plata sau cupoane de discount.

CUM SE FOLOSESTE CUPONUL DE REDUCERI?

Cand o anumita campanie de preturi reduse in baza unui cod de cupon este activa pe site, procedura de cumparare este urmatoarea:

 • se adauga produsele dorite in cosul de cumparaturi – cuponul se aplica doar categoriei de produse / tipurilor de produse specificate pe site, in perioada mentionata
 • se introduce codul cuponului in campul dedicat din cos si se apasa butonul ”Aplica cuponul”
 • se introduce tara si orasul in sectiunea ”Total cos”
 • se continua cu finalizarea comenzii – si se introduc datele cerute in aceasta sectiune, cu finalizare prin ”Plasare comanda”

MODALITATI DE PLATA

Ca modalitati de plata a produselor SCENT MOODS, sunt disponibile: plata online cu cardul prin iPay BT, plata prin PayPal, ordin de plata / transfer bancar sau plata în numerar,  în funcție de locația de livrare a comenzii:

Pentru produsele cu livrare in Romania sunt disponibile:

 • plata online cu cardul
 • PayPal
 • ordin de plata / transfer bancar
 • ramburs, in numerar, la primirea coletului prin curier (numerar la livrare)

Pentru produsele cu livrare in afara Romaniei:

 • plata online cu cardul
 • PayPal
 • ordin de plata / transfer bancar

Cum functioneaza sistemul de plata online cu cardul:

Procesul de plata este format, in general, din doi pasi:
1. Introducerea datelor cardului: dupa revizuirea finala a comenzii in formularul de comanda, aveti un camp dedicat, unde trebuie sa completati detaliile cardului dumneavoastră (fara spatii intre cifre). Apoi ati putea fi redirectionat pe pagina de autorizare prin sistemul 3DSecure.
2. Autorizarea platii prin sistemul 3DSecure*: Introduceti parola 3DSecure (poate fi unică, sau trimisă de banca dvs. prin SMS în funcție de politicile acesteia) sau va trebui sa autorizati tranzactia din aplicatia bancara, conform cerintelor afisate pe ecran. Daca autorizati tranzactia din aplicația bancara, NU inchideti pagina de comanda, pentru ca tranzactia sa fie autorizata cu succes. Daca folositi un telefon si e necesar sa intrati in aplicatie pentru a autoriza plata, trebuie sa reveniti imediat pe pagina de comanda de pe site, dupa confirmarea autorizarii, exact la pasul la care ramaseserati, pentru ca plata sa fie procesata.

Nota: recent, bancile emitente de carduri MasterCard si Visa au activat standardul de plati online “3D Secure 2”. Pentru a putea efectua plati online in siguranta, trebuie sa activati cardurile dumneavoastra in noul sistem “3D Secure 2”

In cazul in care plata pretului produselor este efectuată online, SCENT MOODS nu este/nu poate fi facuta responsabila pentru nici un alt cost suplimentar ocazionat Cumparatorului, incluzând, dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutara aplicate de către banca emitenta a cardului bancar al Cumparatorului, in cazul in care moneda de emitere a acestuia nu este in LEI.

Cum functioneaza sistemul de plata prin ordin de plata / transfer bancar:

Plata se efectueaza in baza detaliilor de plata primite automat de pe site /  facturii proforma. Detaliile le primiti pe adresa de e-mail folosita in plasarea comenzii.
Expedierea / livrarea comenzii se va face doar dupa confirmarea platii in contul specificat de SCENT MOODS.

Cum functioneaza sistemul de plata prin PayPal:

Plata se efectueaza in baza detaliilor de plata primite de la SCENT MOODS /  facturii proforma. Detaliile le primiti pe adresa de e-mail folosita in plasarea comenzii.
Expedierea / livrarea comenzii se va face doar dupa confirmarea platii.

Cum functioneaza modalitatea de plata ramburs / numerar la livrare:

Daca ati ales modalitatea de plata Ramburs , veti plati comanda in momentul in care curierul aduce coletul la usa dumneavoastra.

Pentru ca LIVRAREA sa se efectueze in cele mai bune conditii, atunci cand completati datele Cumparatorului , inclusiv adresa de email, telefonul, adresa de livrare (pentru produsele fizice), asigurati-va ca acestea sunt complete si corecte. Cumparatorul trebuie sa se asigure ca, dupa inserarea adresei din campul ”Livrare”, sectiunea ”Total Cos”, apasa butonul ”Actualizeaza” din sectiunea respectiva, astfel incat inainte de finalizarea comenzii, sa fie inserate toate detaliile corecte despre judet, pentru a calcula corect taxa de livrare.

SCENT MOODS colaborează cu firme de curierat pentru expedierea produselor fizice comandate de Cumparator, la destinatarul si adresa pe care acesta le-a furnizat în momentul in care a lansat comanda.

Livrarea se va face cat mai curand posibil dupa acceptarea comenzii Cumparatorului.

Timp estimat de livrare & Taxe de livrare:

Bucuresti / Ilfov: 1-2 zile lucratoare, calculate din ziua confirmarii platii (pentru comenzile fara plata cash / ramburs)

Restul României: 1-3 zile lucratoare, din ziua confirmarii platii (pentru comenzile fara plata cash / ramburs)

Tarile din afara Romaniei, aflate in Uniunea Europeana: intre 4-9 zile lucratoare, din ziua confirmarii platii

Tarile din afara Romaniei, care nu sunt parte din Uniunea Europeana – timpi variabili, in functie de timpii estimati specific de firmele de curierat.

Este recomandata contactarea SCENT MOODS de catre Cumparatorii aflati in afara Romaniei, intr-o tara care nu e membra a Uniunii Europene – pentru a confirma detaliile de livrare in mod punctual.

Pentru livrarile in Bucuresti, taxa de livrare prin Curier este de 16 lei.

Pentru livrarile in Romania (cu exceptia zonei Bucuresti), taxa de livrare prin Curier este de 19 lei.

Pentru livrarile in afara Romaniei, taxele de livrare difera, in functie de tara.

Aceste taxe de livrare pot fi ajustate oricand, in functie de contractele cu furnizorii si de conditiile de pe piata.

Livrarea gratuită este disponibilă exclusiv pe teritoriul României, pentru comenzi de produse fizice în valoare de minim 250 lei

 • Pentru a beneficia de livrare gratuită, Cumpărătorul trebuie să achiziționeze produse în valoare de minim 250 de lei, ea va aparea automat la calculul final al comenzii, in sectiunea ”Finalizare Comandă”
 • În cazul în care livrarea gratuită nu apare în mod automat la comenzi de minim 250 lei, în secțiunea ”Finalizare Comandă”,  la câmpul ”Livrare” trebuie bifată opțiunea ”Livrare gratuită”

Taxele de livrare se adauga pretului produselor fizice, iar ele apar distinct pe factura catre Cumparator.

ATENTIE:

Pretul transportului afisat la fiecare comanda, pe site, ia in calcul o greutate medie a coletului:

 • de maxim 3 kg pentru comenzile din Romania
 • de maxim 1.5 kg pentru comenzile externe

In cazul in care coletul este mai greu de limitele de mai sus sau foarte voluminos, Cumparatorul va fi notificat, inainte de expedierea comenzii, in legatura cu posibilitatea suplimentarii costului de transport, in functie de greutatea suplimentara.

Toate termenele de livrare indicate sunt estimative, în funcție de disponibilitate, luand in calcul un flux de procesare normal și termenele de livrare furnizate de firmele de curierat (în cazul produselor fizice).

SCENT MOODS nu isi asuma raspunderea pentru livrarile neefectuate sau intarziate cauzate de lipsa datelor complete / incorectitudinea datelor personale furnizate de Cumparator

TAXE PENTRU LIVRAREA IN AFARA ROMANIEI

Cand sunt achizitionate produse pentru livrare in afara Romaniei, in afara tarilor Uniunii Europene, este posibil sa fie necesara achitarea taxelor vamale care se percep in tara de destinatie, odata cu sosirea coletului cu produse. Este in responsabilitatea Cumparatorului sa verifice conditiile si cuantumul acestor taxe in tara de destinatie. Orice potentiale taxe suplimentare generate in tara de destinatie trebuie suportate de Cumparator.

RECLAMATII CU PRIVIRE LA PRODUSE

 1. Imaginile Produselor din www.lumanaricudrag.ro au doar un caracter ilustrativ si nu constituie o prezentare obligatorie a proprietatii Produselor (i.e. ambalajul poate diferi, in functie de modificarile operate de producator sau distribuitor).
 2. Vanzatorul este obligat sa livreze Clientului/Utilizatorului Produse fara defecte şi care sunt in conformitate cu Contractul la Distanta.
 3. Se considera ca produsele sunt in conformitate cu Contractul la Distanta, daca:
  1. Corespund descrierii facute de Vanzator in www.lumanaricudrag.ro.
  2. Corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip.
  3. Prezinta parametrii de calitate si performante normale, la care Clientul/Utilizatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura Produsului, declaratiile Produsului privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta Produsului.
 4. In cazul in care Produsele prezinta un defect la livrare, partile Contractului la Distanta pot conveni cu privire la o compensatie pe care Vanzatorul sa o acorde Clientului/Utilizatorului, de exemplu sub forma unui voucher.
 5. Reclamația poate fi depusa de catre Client/Utilizator prin email, la adresa contact@lumanaricudrag.ro
 6. Daca Produsul vandut are un defect, Clientul/Utilizatorul are dreptul sa ceara inlocuirea Produsului cu unul fara defecte sau eliminarea defectului, sub forma inlocuirii sau a repararii Produsului. Daca inlocuirea Produsului sau eliminarea defectului acestuia este imposibila pentru Vanzator, Clientul/Utilizatorul poate solicita reducerea Pretului Produsului sau, daca defectul este unul substantial, se poate retrage din Contractul la Distanta.
 7. In masura in care reclamatia formulata de Client/Utilizator este justificata, Vanzatorul are urmatoarele obligatii:
  1. daca inlocuirea sau reparatia Produsului sunt posibile, sa inlocuiasca Produsul defect cu unul fara defecte sau sa inlature defectul intr-un timp rezonabil, fara crearea neplacerilor nejustificate pentru Client/Utilizator, in conformitate cu prevederile Legislatiei corespunzatoare si pe cheltuiala sa. Orice reparare sau inlocuire va fi facuta in cadrul unei perioade de timp rezonabile stabilita de comun acord intre Vanzator şi Client/Utilizator;
  2. daca inlocuirea sau reparatia Produsului nu sunt posibile, sa restituie Clientului/Utilizatorului Pretul, partial sau total, in functie de solicitarea Clientului/Utilizatorului, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Vanzatorul este notificat in acest sens de catre Client/Utilizator. In scopul rambursarii Pretului şi finalizarii tranzactiei, SCENT MOODS va restitui suma respectiva in contul bancar in lei, furnizat de catre Client/Utilizator
 8. Vanzatorul va raspunde solicitarii reclamației Clientului/Utilizatorului nu mai tarziu de 10 zile lucratoare de la data primirii acesteia. Vanzatorul va informa Clientul/Utilizatorul despre progresul reclamatiei, in special despre primirea, acceptarea sau respingerea acesteia, prin email/telefon.
 9. In cazul in care, pentru a da curs solicitarii reclamatiei depuse de catre Client/Utilizator va fi necesara punerea la dispoziția Vanzatorului a Produsului, Clientul/Utilizatorul va fi obligat sa livreze Produsul pe cheltuiala Vanzatorului.
 10. Durata solutionarii reclamatiei, inclusiv eliminarea defectelor sau inlocuirea Produsului, poate dura pana la 30 de zile calendaristice, fiind insa necesara furnizarea de catre Client/Utilizator a asistentei necesare in vederea respectarii termenului respectiv
 11. Vanzatorul este raspunzator daca defectul fizic va fi constatat de Client/Utilizator in termen de 14 zile calendaristice de la data livrarii Produsului. Cererea de indepartare a defectului Produsului sau de schimb al acestuia cu alt Produs fara defecte trebuie formulata in termenul mentionat anterior, sub sanctiunea prescrierii acesteia.

RETRAGEREA DIN CONTRACTUL LA DISTANTA

Clientul/Utilizatorul are dreptul de a se retrage din Contractul la Distanta, fara a preciza motivele si fara a suporta alte cheltuieli decat cele prevazute de lege. Pentru exercitarea dreptului de retragere in termenul prevazut de Legislatia corespunzatoare, Clientul/Utilizatorul trebuie să informeze Vanzatorul cu privire decizia de a se retrage in scris, pe e-mail, la adresa: contact@lumanaricudrag.ro

Perioada de retragere din Contractul la Distanta este de 14 zile calendaristice incepand de la data la care Produsul a fost preluat de către Client/Utilizator sau de catre o parte terta parte desemnata de acesta, alta decat Curierul, iar în cazul mai multor Produse care sunt livrate separat, de la intrarea în posesie a ultimului Produs.

Vanzatorul va comunica Clientului/Utilizatorului confirmarea de primire a retragerii, urmand ca:

 • in cazul in care produsele nu fusesera deja expediate de Vanzator, Vanzatorul sa restituie Clientului valoarea produselor si a taxei de transport, in maxim 14 zile calendaristice de la notificarea de catre Client a deciziei de retragere din Contractul la Distanta
 • in cazul in care produsele fusesera deja expediate de Vanzator, Vanzatorul sa restituie Clientului valoarea produselor, mai putin taxa de transport, in maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor returnate

Clientul trebuie sa trimita Vanzatorului, produsele deja livrate –  in maxim 14 zile calendaristice de la notificarea cererii de retragere / retur, urmand instructiunile primite de la personalul Vanzatorului. Clientul va suporta taxele de transport pentru retur.

Clientul poate returna produsele fizice deja livrate in termen de 14 zile calendaristice de la data la care primeste produsele (sau ultimul produs, in cazul in care au fost mai multe livrari in aceeasi Comanda). Produsele trebuie returnate sigiliate, in ambalajul original integral, cu etichetele intacte, etichetele si toate accesoriile intacte, cu documentele care l-au insotit, fara deteriorari ulterioare achizitiei. Nu se acceptă pentru retur produsele care prezintă urme de folosire / uzură, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produse cărora le lipsesc accesorii.

Vanzatorul va returna valoarea Produselor astfel:

 1. pentru Comenzile achitate cu card bancar / transfer bancar: prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 2. pentru Comenzile achitate in regim ramburs/cu numerar: prin restituirea sumei in contul bancar transmis de Client/Utilizator, care trebuie sa fie in lei.

EXCEPTII DE LA DREPTUL DE RETRAGERE DIN CONTRACTUL LA DISTANTA

Pentru Produsele fizice: Produsele trebuie returnate sigiliate, in ambalajul original integral, cu etichetele intacte, etichetele si toate accesoriile intacte, cu documentele care l-au insotit, fara deteriorari ulterioare achizitiei. Nu se acceptă pentru retur produsele care prezintă urme de folosire / uzură, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produse cărora le lipsesc accesorii.

Conform dispozitiilor art. 16 din OUG nr. 34/2014, este exceptata de la dreptul de retragere din contractul la distanta furnizarea de produse confecționate dupa specificațiile prezentate de cumparator sau personalizate in mod clar.

POLITICA DE RETUR

1. Clientul poate returna produsele in termen de 14 zile calendaristice de la data la care primeste produsele (sau ultimul produs, in cazul in care au fost mai multe livrari in aceeasi Comanda). Produsele trebuie returnate sigiliate, in ambalajul original integral, cu etichetele intacte, etichetele si toate accesoriile intacte, cu documentele care l-au insotit, fara deteriorari ulterioare achizitiei. Cadourile care au însoțit comanda trebuie returnate și ele. Nu se acceptă pentru retur produsele care prezintă urme de folosire / uzură, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produse cărora le lipsesc accesorii.

Pentru retragere / anulare / retur este obligatorie notificarea Vanzatorului de catre Cumparator prin email, la contact@lumanaricudrag.ro

2. Clientul este responsabil pentru organizarea transportului si costul returnarii produsului catre Vanzator, cu exceptia cazului in care Vanzatorul a  livrat din greseala sau produsul este defect. Clientul trebuie sa trimita produsul Vanzatorului in maxim 14 zile calendaristice de la notificarea cererii de retur, urmand instructiunile primite de la personalul Vanzatorului.

3. Vanzatorul va rambursa suma corespunzatoare pretului Produselor in maxim 14 zile calendaristice din ziua in care primeste produsul inapoi de la Client astfel:

 1. pentru Comenzile achitate cu card bancar / transfer bancar: prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 2. pentru Comenzile achitate in regim ramburs / cu numerar: prin restituirea sumei in contul bancar transmis de Client/Utilizator, care trebuie sa fie in lei.

Pretul transportului initial, deja efectuat, nu va fi rambursat, el este suportat de Client.

SOLUTIONAREA CONFLICTELOR

Orice conflict aparut intre S.C. SCENTERS S.R.L. si clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale românesti in domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti.

DISPOZITII FINALE

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Odata cu achizitia si / sau lansarea comenzii, clientul accepta neconditionat termenii si conditiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu a unui contract in vigoare.

AcasăColecțiiCont
Caută